Digitális szövegfeldolgozás

Az OCR (Optical Character Recognition) technológia forradalmasította a digitális dokumentumok világát, lehetővé téve a szkennelt dokumentumok átalakítását szerkeszthető formátumokká. A szkennelt dokumentumokból így könnyedén keresésre és szövegrészletek másolására is lehetőség nyílik, ami rendkívül hasznos a mai digitális környezetben.

Az OCR rendszerek alapvetően olyan szoftverek vagy eszközök, amelyek képesek felismerni és értelmezni a szöveget vagy szövegrészleteket szkennelt vagy képekkel rögzített dokumentumokról. Ezek a rendszerek általában összetett algoritmusokon és gépi tanulási módszereken alapulnak, amelyek segítségével megpróbálják azonosítani és reprodukálni a betűket, szavakat és mondatokat.

A szerkeszthető formátumokba való átalakítás lehetősége jelentősen megkönnyíti a dokumentumok kezelését és szerkesztését. A szöveg szerkeszthetővé tétele révén lehetőség nyílik a szükséges korrekciók elvégzésére, a tartalom frissítésére vagy bővítésére.

A keresés funkció kulcsfontosságúvá válik, amikor sok dokumentummal kell dolgozni. Az OCR által felismert szöveget indexálhatjuk, így könnyedén rákereshetünk a szükséges információkra. Ez időt takarít meg, és hatékonyabbá teszi a dokumentumok kezelését.

A szövegrészletek másolása lehetővé teszi a szükséges információk kivágását és beillesztését más dokumentumokba vagy alkalmazásokba. Ez különösen akkor hasznos, ha egy adott dokumentumból csak bizonyos részekre van szükségünk, és nem akarjuk az egész dokumentumot másolni.

Összességében az OCR technológia átalakítja a szkennelt dokumentumok kezelését és felhasználását, lehetővé téve a szerkeszthetőséget, a keresést és a szövegrészletek könnyű másolását. Ezáltal hatékonyabbá és kényelmesebbé válik a digitális dokumentumokkal való munka és interakció.

1-100 lapig 101-500 lapig 501-1000 lapig
OCR Base 75Ft+Áfa 60Ft+Áfa 50Ft+Áfa

OCR Base: szkennelt dokumentum szövegfelismerése és mentése megbeszélt formátumban.

Számítási példa 945 oldal:
100 oldal * 75 Ft = 7 500Ft
101-500 (400) * 60 Ft = 24 000Ft
501-1000 (445) * 35 Ft = 15 575Ft
Összesen: 47 075 Ft+Áfa = 59785,25Ft